Om mig

Jeg er uddannet stresscoach hos Forebyg Stress, og som sygeplejerske i lægepraksis har jeg mange års erfaring med samtaler og livsmestring. Jeg kan hjælpe dig med at forstå, når kroppen forsøger at kommunikere med dig, og måske gør dig utryg.

Livet har lært mig, at verden ikke altid er, som jeg kunne ønske mig. Der er dagligt udfordringer med familie, job, kærlighed, parforhold, økonomi og fritid - og ulykker rammer ikke kun hos naboen.

Jeg har erfaret, at kroppen kan sige STOP, når der ikke kan være flere stressudløste dråber i glasset, men det betyder ikke, at livet er slut.

Der er et også et dejligt liv på den anden side af en stressperiode, hvis man får den rigtige hjælp.

Jeg tilbyder et stresscoachforløb, hvor du bliver mødt af en reel coach med høj faglighed. Et forløb der tager udgangspunkt i, at stresscoaching ikke er en livslang proces, men et forløb der præsenterer nogle simple redskaber. Brugt over tid kan de hjælpe dig til et liv, hvor det ikke er stressen, der har kontrollen, men hvor du har kontrol over stressen.

Jeg tænker, at ethvert menneske er skabt unikt med helt særlige kvaliteter, færdigheder og ressourcer. Derfor er respekt, udover nærvær i mødet med mine medmennesker, vigtige værdier for mig og hvad vi taler om i vores samtaler bliver naturligvis mellem dig og mig.

Jeg er gift med Søren og sammen har vi 2 dejlige piger og 2 skønne drenge.

Mine kunder fortæller:

Thomas Østergård;


At være til samtale hos Helle er altid en behagelig oplevelse. Fra man træder ind af døren er man tryg.  Helle formår at bringe konstruktive indspark til samtalen, så man selv får gode refleksioner undervejs.

Tove Søndergård;


Jeg er glad for mit coach-forløb hos Helle. I starten var det hårdt, men godt at få nærgående spørgsmål og blive 'sparket' i gang med at få et overblik over situationen.

Forløbet har hjulpet mig til en bedre prioritering af dagens opgaver, og jeg har fået flere konstruktive og enkle redskaber til at få 'ro på' i hverdagen.

Jeg er også kommet til at lægge mere vægt på næsten hver dag at lave ting, der gør noget godt for mig selv.

Annette Schultz;


For 2 år siden, blev jeg sygemeldt med stress for anden gang. Selvom jeg havde sagt til mig selv, at jeg aldrig vil komme så langt ud igen, så væltede jeg med et brag. 

Første gang jeg var syg med stress, gik jeg hos en psykolog. Det var rigtig godt, men jeg lærte alligevel aldrig helt, hvordan jeg skulle passe på mig selv og sige fra. 
Alle sagde, at det var vigtigt, at jeg kunne sige "pyt". Men i mine øre, lød det negativt, så jeg brugte det aldrig. 

Jeg gik også hos en psykolog i starten af mit sygdomsforløb, denne gang. Men i sep. 2017 startede jeg hos stress coach Helle Gottenborg. Først vidste jeg ikke, om det var meget anderledes, end at gå hos psykolog. Men allerede første gang vi mødes, fandt jeg ud af, at det var meget anderledes. 
Hos psykologen, kunne jeg fortælle om mine problemer og hvordan jeg havde det, og psykologen kunne lytte og komme med gode råd til, hvordan jeg kunne bearbejde dem. Næste gang jeg kom, var der nye problemer og udfordringer der var på dagsorden. Og hver gang jeg kom hjem, havde jeg glemt hvad psykologen havde sagt. 
Hos Helle fik jeg udleveret bogen "mindre stress, mere overskud" og et kladdehæfte, første gang jeg kom. 
Disse to ting fulgte mig, alle gangene jeg var til coaching. 
I bogen skulle jeg til hver gang læse et kapitel, og ud fra det jeg havde læst, snakkede Helle og jeg om det og kom med eksempler, så det passede til mit liv og den situation jeg var i. 
I kladdehæfter skulle jeg skrive ned, hvad jeg skulle gå hjem og arbejde med, indtil vi mødes næste gang. Disse opgaver var ud fra det jeg havde læst om i bogen, dog baseret på mine udfordringer og problemer. På den måde kunne jeg altid læse i bogen og se i kladdehæftet, hvad det var vi havde snakket om, og hvad jeg arbejdede med for at komme over mit stress og forebygge jeg får det igen. 
Den store hjælp for mig, har været, at jeg fik nogle konkrete ting, som jeg skulle arbejde med. Og at Helle hver gang fulgte op på, hvad vi havde snakket om sidst vi mødes. 

En anden vigtig ting jeg har lært hos Helle er, at sige "pyt". Vi har dog i fællesskab fundet et andet ord for det, nemlig "at parkere". 
Når virkeligheden ikke er som jeg gerne vil have den skal være, så kan jeg vælge at agere eller acceptere. Kan jeg ingen af delene, vælger jeg at parkere tingene, indtil jeg enten kan gøre noget ved problemet eller acceptere at det er sådan. 

Jeg har fået mange gode værktøjer med fra mine samtaler hos Helle, så min varmeste anbefalinger til hende. 

Hvis du gør det du altid har gjort, får du de resultater du altid har fået. 

Referencer:

Blueway, Karsten Bach

Canvas Planner, Jane Houlind Ulsøe

Forebyg stress, Bjarne Toftegård

Konekt, Glennie Grønne

Krop og kultur, Nina Hansen

Procesguide, Karsten Thygesen

Social og sundhedsskolen, Frederica, Vejle, Horsens, Lissy Bekker

Tre Birke, Jørgen W. Bitsch

Virksomhedsporten, Lone Karin Pedersen

Vores Ikast, Jan Knudsen

-

Hvis du er i tvivl om, stresscoaching er noget for dig er du altid velkommen til at kontakte mig til en uforpligtende snak.

“Den enkelte har aldrig med et andet menneske at gøre, uden at han holder noget af dets liv i sin hånd.”

K.E. Løgstrup