Stresscoaching for kommuner
Behandling af stress i Silkeborg for kommuner og offentlige institutioner
Behandling af stress og angst for borgere i samarbejde med kommuner
Jobsøgende: Man kan sagtens være stresset, selvom man ikke arbejder
For mange, der aldrig selv har prøvet at stå uden arbejde, kan det godt skurre i ørerne, når man taler om ledighedsstress. ”Hvordan kan du være stresset, hvis ikke du laver noget?” – det er en misforståelse, som mange jobsøgende møder. Men man kan ikke sætte lighedstegn mellem stress og travlhed – man kan sagtens have travlt uden at være stresset, ligesom man sagtens kan være stresset uden at have travlt.
Læs mere om, hvad stress er:
Når man har mistet sit arbejde af den ene eller anden årsag, er virkeligheden i høj grad ikke, som man ønsker, at den skal være – og så er man i risiko for at blive stresset. Samtidigt bliver man konstant målt og vejet og skal hele tiden stå til regnskab overfor kommunen, a-kassen, sin privatøkonomi, familie, omgivelser og sig selv. I vores samfund er arbejde og identitet knyttet tæt sammen, og det kan få jobsøgende til at føle sig udenfor flokken. Sammenlagt med de ofte mange afslag fra potentielle arbejdsgivere sætter det kimen til følelser som mindreværd, frustration og magtesløshed.
Min tilgang til stresscoaching af jobsøgende
- En ustruktureret hverdag, der føles meningsløs
- At folk spørger, hvad man arbejder med
- Afslag på jobansøgninger og/eller jobsamtaler
- Følelsen af ikke at høre til et sted
- En presset privatøkonomi
- Skræmmende fremtidsspekulationer
Er du interesseret i at indgå i et samarbejde med mig?
Stresssygemeldte: Det er muligt at komme godt tilbage i arbejde
Min tilgang til stresscoaching af stresssygemeldte
Børn og unge med særlige udfordringer
- ADHD
- ADD
- Autisme
- Opmærksomhedsforstyrrelser
- Koncentrationsbesvær
- stort temperament
- tilknytningsudfordringer
Stresscoaching for offentlige institutioner
Eksamen er ikke længere så skræmmende for vores elever
"På Hestlund Efterskole har vi haft besøg af Helle Gottenborg, som holdt et foredrag om eksamensnervøsitet og -angst. Helle fortalte vedkommende og levende om, hvilke mekanismer der er på spil, når man oplever eksamensangst. Vores elever gik fra foredraget med en ny og god forståelse af, hvad det er der sker i kroppen på os, når vi skal præstere, men også med gode redskaber til, hvordan vi håndterer vores krops reaktioner i eksamenssituationen. Udover foredraget tilbød Helle, at vores elever kunne tale med hende individuelt, hvis de ønskede dette. Vi kan varmt anbefale Helle Gottenborg som foredragsholder til andre efterskoler og udskolingselever"
- Anette Bonde, Hestlund Efterskole

En konstruktiv ramme giver overblik igen
"Jeg har arbejdet sammen med Helle i flere forskellige sammenhænge. Jeg kan klart anbefale, at I gør brug af Helle i alle sammenhænge. Det kan være som leder, medarbejder eller bare som menneske i det hele taget. Vi har alle noget vi går og tumler med, og det kan Helle hjælpe med at sætte i en konstruktiv ramme. Jeg kan klart anbefale, at du tager kontakt til Helle.”
- Michael Flarup, Skoleleder

Samarbejdet med Helle frigiver tid til anden personaleledelse
”Helle har været til stor hjælp i forbindelse med coaching af medarbejdere på skoleområdet. Hun har en konstruktiv tilgang til coaching, som giver den coachede brugbare redskaber til selv at arbejde videre med dine processer og frigiver dermed tid til anden personaleledelse. Stor anbefaling herfra!"
- Hans Nyholm, Skoleleder

Foredrag og workshops
Foredrag og workshops
Jeg tilbyder forskellige foredrag og workshops til offentlige institutioner.
- Workshop: Trivsel og teamwork. Lær hinandens personlighedstyper, og forebyg arbejdsrelateret stress - Målgruppe: Medarbejdere på skoler, daginstitutioner, plejecentre og bosteder
- Workshop: Styrk jeres kommunikation med coachende teknikker og få en bedre intern forståelse og et bedre samarbejde. Der arbejdes ud fra en systemisk tankegang. Målgruppe: Ledere, mellemledere og hele personalegrupper.
- Foredrag: Når omstændighederne på arbejdet stresser: Lær at finde styrken indeni - Målgruppe: Medarbejdere på skoler, daginstitutioner, plejecentre og bosteder
- Foredrag: Eksamensangst, og hvad vi kan gøre ved det - Målgruppe: Elever i folkeskolens 9. klasse og 10. klasse samt elever på ungdomsuddannelser og videregående uddannelser