Neurofeedback / EEG-træning:
Behandling, effekt og pris

Bring hjernen i balance

Menneskehjernen rummer den menneskelige bevidsthed i alle dens manifestationer. En bredspektret pallette af indlæring, logik, vilje, følelser, abstrakt tænkning, drømme og meget andet, er forankret i hjernen. 

Netop derfor giver det rigtig god mening at bringe hjernen i balance, når sindet eller fysikken udfordres. Neurofeedback er en medicinfri og nonverbal hjernetræning, som virkningsfuldt kan øge din livskvalitet betydeligt. 

Neurofeedback, EEG-træning eller Biofeedback


Ja, kært barn har mange navne. Neurofeedback har mange forskellige etiketter, men kan i al sin enkelthed koges ned til medicinfri hjernetræning. Under neurofeedback aktiveres de dele af hjernen, som arbejder for langsomt. Samtidig dæmpes de dele af hjernen, som arbejder for hurtigt. På den måde stimuleres hjernens evne til selvkontrol og selvregulering. Neurofeedback er virkningsfuld metode som er både adfærdsregulerende og kan forbedre forskellige mentale og fysiske til- og stilstande. En nonverbal træningsform, som ikke kræver noget af dig som klient. Jeg bruger min coachende tilgang i sessionerne, men du behøver hverken tale eller gøre andet for at modtage neurofeedback. 

Kan neurofeedback hjælpe dig?


Menneskehjernen er fuldstændig grundlæggende for, hvordan du som individ eksisterer i dit sind, i din krop og i denne verden. Derfor kan neurofeedback afhjælpe, forbedre eller lindre mange forskelligartede udfordringer. Neurofeedback kan hjælpe mennesker med:

 

  • Stress
  • Søvnproblemer
  • Koncentrationsbesvær 
  • Hovedpine og migræne
  • Tinnitus
  • ADHD
  • ADD
  • Indlæringsvanskeligheder
  • Autisme
  • Elitesportsudøvere og erhvervsfolk kan bruge neurofeedback til peak performance, fordi neurofeedback er en effektiv træningsform til at styrke opmærksomheden, koncentrationen og hukommelsen

 

Neurofeedback kan sjældent stå alene. Det er rigtig godt, at kombinere metoden med øvrig hjælp til den udfordring, du står med. Jeg tilbyder både forskellige former for coaching og neurofeedback, så vi sammen kan finde den helt rigtige løsning til netop dine udfordringer. Jeg plejer at sige, at neurofeedback kan hjælpe mine patienter med at skyde genvej til et sundere mentalt ståsted. Hvis du finder ro i hovedet, slapper af og får din søvn, så har du også et andet overskud til at arbejde med dig selv. Neurofeedback er en metode, som effektiviserer hele processen, fordi hjernen er så grundlæggende et element, når det kommer til din psykiske og fysiske sundhed.


Ovenstående liste er ikke udtømmende, så kontakt mig gerne, hvis du er i tvivl om, om neurofeedback er noget for dig. Jeg har en sygefaglig baggrund og har desuden specialiseret mig i coaching og neurofeedback. Mit erfaringsgrundlag er solidt, og derfor kan jeg hurtigt afgøre, om neurofeedback kan gavne dig.


Hvordan fungerer neurofeedback i praksis?


Neurofeedback er hverken fysisk eller mentalt krævende. Faktisk foregår behandlingen helt af sig selv, mens du sidder i en behagelig lænestol og slapper af.


  • Først sættes der elektroder på dit hoved. Elektronerne sættes fast med kontaktcreme. Det kan føles en anelse koldt, men ellers er det fuldstændig smertefrit
  • Den efterfølgende halve time skal du slappe af med en Netflix-film, en Netflix-serie, en YouTube-video eller et hyggeligt spil. Du kan selv vælge, hvad du har mest lyst. Det vigtigste er, at du slapper mest muligt af. 
  • De levende billeder vises på en højteknologisk skærm, som har en responsiv forbindelse til elektroderne på dit hoved. De måler hjernens elektriske impulser, som herefter sender besked til computerprogrammet. Nu vil skærmens billedkvalitet ændre sig, alt efter hvordan din hjerne arbejder. Hvis din hjerne slapper for meget af eller overstimulerer sig selv, forværres billedkvaliteten på skærmen. Når din hjerne er i balance, vil billedkvaliteten være fejlfri, og lyden vil være god.
  • Hjernen er et fantastisk organ, som altid vil stræbe efter den bedste billedkvalitet. Derfor vil den hurtigt finde frem til, hvad der fungerer i jagten på det perfekte billede. Nu træner du ubevidst din hjerne gennem den positive eller negative feedback fra skærmens svingende billedkvalitet. Du skal ikke være bange for, at din hjerne kommer til at træne forkerte områder af hjernen. Den ved godt, hvilke områder den skal arbejde med, for at navigere i træningen. 
  • Efter sessionen kan du fortsætte dig dag, præcis som du ønsker det. Der er ingen gener eller bivirkninger ved neurofeedback.

Kundernes oplevelse


Det er helt afgørende for mig, at mine kunder oplever en positiv effekt af neurofeedback-behandlingen. Hvis du er nysgerrig på kundernes og de pårørendes oplevelse af neurofeedback, så se med i de følgende videoklip og dyk ned i nedenstående citater.


”Jeg har meget nemmere ved at koncentrere mig.”

- Samuel, 14 år, bruger af neurofeedback




Kontakt mig

Hvad koster et forløb?

Den enkeltes behov for neurofeedback er meget individuel og derfor vil de enkelte forløb naturligvis ligeledes være forskellige. Generelt oplever de fleste en bedring efter ti sessioner. De fleste oplever en vedvarende effekt efter 20-30 sessioner. Derfor består forløbene hos mig af minimum 20 sessioner. 

- Indledende samtale inkl. 1. træning og dokumentation ca. 1,5 times varighed = 1600 kr.

- Klippekort med 20 sessioner*: 13.000,-

- Klippekort med 10 sessioner*: 7.000,-

*En alm. session tager et sted mellem 50 og 60 min

Neurofeedbackens historie


Neurofeedback er forholdsvist nyt i Danmark, men det bliver mere og mere udbredt, fordi uddannelsen er kommet til landet. Neurofeedback har været alment kendt og flittigt benyttet i fx Norge, Tyskland og USA i omtrent 40 år. 


Gennem tiderne er metoden blevet forfinet og effektiviseret, og i dag findes der teknisk udstyr af tårnhøj kvalitet. Jeg har valgt at bruge apparaturen, softwaren og metoden udviklet af Sigfred og Susan Othmer fra Los Angeles. Othmer-parret har arbejdet med Neurofeedback siden 1985.

Videnskabelig ballast


 A  sher, Tedi (2017): Hjernetræning – fremtidens psykiatriske behandling?,  http://sitn.hms.harvard.edu/flash/2017/brain-training-future-psychiatric-treatment/ , 29.10.19. Tedi Asher er neuroscientist og har publiceret en helt essentiel artikel om neurofeedback. Ashers beskrivelse af metoden er meget nuanceret og derfor er hendes artikel klart en læsning værd, hvis du er nysgerrig på neurofeedback.    


 Socialstyrelsen (2019): Hjælpemidler ADHD,  https://socialstyrelsen.dk/handicap/adhd/hjaelpemidler-adhd/hjaelpemidler-adhd , 29.10.19. I Socialstyrelsens handleplan er neurofeedback/EGG-træning nævnt som en vigtig indsats.   


 VIVE (2019): Effektive metoder til misbrugsbehandling af borgere med ADHD,  https://www.vive.dk/da/udgivelser/effektive-metoder-til-misbrugsbehandling-af-borgere-med-adhd-11703/ , 29.10.19. VIVE har i januar 2019 udarbejdet en nuanceret rapport, hvor Neurofeedback bruges som en ud af fire virksomme metoder ift. ADHD. Her baserer resultaterne sig på testværktøjet TOVA, som er det mest valide og anvendte testværktøj ift. kernesymptomerne på ADHD.

Lad mig hjælpe

Oplever du symptomer på stress, eller vil du gerne modtage effektive metoder til at forebygge stress, kan du med fordel kontakte mig for at påbegynde et stresscoachingforløb. 

Du kan kontakte mig ved at ringe på telefon 26 16 41 46 eller ved at skrive en e-mail til kontakt@hellegottenborg.dk. Jeg holder til i et naturlækkert område ved Bording mellem Silkeborg og Herning.

Endelig kan du vælge at udfylde kontaktformularen til højre, og jeg vil kontakte dig. 

Contact Us

Kundernes oplevelse


Der er kommet meget mere ro i mit hoved, og jeg sover meget bedre.

- Karoline, 15 år, bruger af neurofeedback



Som Samuels mor oplever jeg, at han er blevet meget bedre til at fortælle som sine følelser og frustrationer. Det er noget, han tidligere har haft svært ved.

- Samuels mor 





Udtalelser

Share by: